Erdoğan: Bazı yabancı yetkililer “bundan kurtulmalıyız” diyor; inşallah kısa sürede Netanyahu pılını pırtısını toparlayıp çekilecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İsrail-Hamas savaşı sürecinde bazı yabancı ülke yetkililerinin kendisine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “bundan kurtulmalıyız” dediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, Netanyahu’nun kısa süre için İsrail Başbakanlığı görevinden ayrılacağını umduğunu söyledi. 

Cezayir dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsrail sokaklarında bile Netanyahu’ya karşı bazı eylemler düzenlediğini ifade ederek, “Herkes Netanyahu’ya ‘artık git’ der hale geldi. Bazı yabancı ülke yetkilileri bize ‘bundan kurtulmalıyız’ diyor” ifadelerini kullandı. İnşallah çok kısa bir zamanda Netanyahu pılını pırtısını toparlayıp, buradan çekilecek. 

Erdoğan, “İnşallah çok kısa bir zamanda Netanyahu pılını pırtısını toparlayıp, buradan çekilecek” dedi. 

İsrail’de Netanyahu’nun yolsuzlukla suçlandığı bir yargı sürecinin de devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Belki de oradan kurtulmak için böyle bir adımı atmış da olabilir. Fakat hangi yönde adım atarsa atsın, kurtulamayacak.” diye konuştu. 

Batı’da da Filistin’e verilen desteğin arttığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Her şeyden önce herkes bir defa şunu bilmeli, Gazze bir Filistin toprağıdır. Her ne kadar Filistinlilerin kadim yurtları kademe kademe İsrail tarafından 1947’den itibaren işgal edilmişse de Gazze, Filistin toprağı olarak inşallah kalacaktır. İsrail’in aşama aşama Filistin topraklarını işgali adeta bir kapkaç olayıydı. Ama artık devran böyle dönmüyor. Şu anda tüm dünyanın İsrail’e karşı nasıl bir tavır takınmaya başladığını görüyorsunuz. Gazze’de gerçekleşen işgal, bazı ülkelerin yönetimlerini sessizliğe gömse de toplumların vicdanlarını Allah’a hamdolsun harekete geçirdi. Sokaklarda Filistin’e destek olanların sayısı artıyor. İşte Almanya’ya bakın. Geçen oradaydım, aynı gün Berlin’de yürüyüşler oldu. İngiltere aynen bu şekilde. Amerika Birleşik Devletleri’nde Beyaz Saray’ın önünde neler olduğunu görüyorsunuz. Fransa’da, Latin Amerika ülkelerinde neler olduğunu görüyorsunuz. Artık maşeri vicdan harekete geçti ve bununla birlikte İsrail’in sokakları bile hareketlendi.”

Batı devletlerinin Holokost’ta, Bosna’da, Kosova’da, Irak’ta ve Suriye’de iyi sınavlar vermediğini ifade eden Erdoğan, “. Ülkelerin yönetimleri yine bildiğiniz gibiydi ancak, halklar artık ‘yeter bunca zulüm’ diyor. Gazze’de öldürülen bebekleri görüyor, isyan ediyorlar. Sokaklardan yükselen ses bir vicdani haykırıştır. Sokakların çağrısı İsrail’i her geçen gün köşeye sıkıştırmaktadır. O sese kulak tıkayan siyasetçiler çok yakında bunun karşılığını halklarının demokratik tepkisiyle alacaklardır” dedi.

“Mısır’a gidebilirim” 

Erdoğan, Gazze’den Mısır’a götürülen hastaların Türkiye’ye getirilmesine devam edilmesini istediğini belirterek, yakın zamanda bu konuyla ilgili olarak Mısır’a gidebileceğini söyledi:

“Refah Sınır Kapısı’nda Mısır yönetimi olumlu adımlar atıyor. İlk etapta Gazze’deki kanser hastalarından 40’ı ülkemize geldi. İkinci etapta bu sayı ciddi manada arttı ve 88 hasta, 67 refakatçiye ulaştık. Bunların tedavilerini biz şehir hastanelerimizde yapıyoruz, buna devam edeceğiz. Gazzeli hastaların oradan çıkartılarak ülkemize getirilmesinin artarak devamını istiyoruz. En kısa zamanda bir Mısır seyahati düzenleyebilirim. Mısır’da ağırlıklı gündemimiz bu konular olacak. “Ne gibi adımlar atabiliriz, hastaların tahliyesinin önünü nasıl açarız?” bunları konuşacağız. Bir an önce istiyoruz ki bu hastaların tamamını getirebilelim. Hatta benim arzum, cerrahi müdahale gerekenleri de bir an önce alalım. Hele hele çocukları bir an önce alalım, tıbbi müdahaleleri yapalım. Bu konuda arkadaşlarımızla mutabıkız ve süreci de inşallah bu şekilde işleteceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir